Vergeleken: Apple Studio Display versus Porsche Design AOC Agon Pro-monitor

AppleInsider wordt ondersteund door zijn publiek en kan commissie verdienen als Amazon Associate en aangesloten partner op kwalificerende aankopen. Deze partnerrelaties hebben geen invloed op onze redactionele inhoud.

De AOC AGON Pro PD32M van Porsche Design valt in dezelfde algemene prijsklasse als de Apple Studio Display, maar elke monitor biedt verschillende voordelen voor welgestelde gebruikers die een eersteklas ervaring willen.

Toen Apple de Studio Display introduceerde, werd deze gezien als een portemonneevriendelijker alternatief voor de Pro Display XDR. Hoewel het goedkoper is, wordt het nog steeds beschouwd als een premium monitoroptie om te gebruiken met de line-up van Apple.

De Porsche Design AOC Agon Pro PD32M voegt zich bij de Studio Display in de zeer nicheproductcategorie van premium schermen. De poging van het premium lifestyle-merk om een ​​monitor te maken, biedt de autogerichte Duitse designoutfit-esthetiek, geproduceerd in samenwerking met de gevestigde schermmaker AOC als onderdeel van de gevestigde Agon Pro-reeks.

Het resultaat is een monitor die er meteen om vraagt ​​om vergeleken te worden met het high-end scherm van Apple.

Porsche Design AOC Agon Pro vs. Apple Studio Display – Specificaties

SpecificatiesApple
Studio-displayPorsche Design
AOC Agon Pro PD32MSGrootte (inch)2732Resolutie (pixels)5120 bij 28803840 bij 2880KleurbereikP397% P3AchtergrondverlichtingLEDMini-LEDHDRNeenDisplay HDR 1.400 gecertificeerdPiekhelderheid600 nits1600 nitsRefesh-snelheid60Hz144HzTrue ToneJaNeeWebcam12MP ultrabreedGeenbolt Poorten 31
3xUSB-C2xHDMI 2.1,
1xDisplayPort,
1xUSB Type-C,
4xUSB 3.2
KoptelefoonaansluitingAudio6-luidsprekersysteemTwee 8-watt luidsprekers,
DTS GeluidsgecertificeerdMicrofoonJa, reeks van drieGeenNano-textuurJa, OptioneelNeeExtra VerlichtingNeeRGB, LED-logoprojectie AfstandsbedieningNeeJaStandaardoptieskantelen, kantelen + hoogte, VESAAluminium standaard, VESAPrijs$1.599$1.799

Porsche Design AOC Agon Pro vs. Apple Studio Display – Ontwerp en afmetingen

Het eerste grote verschil dat vóór het ontwerp duidelijk wordt, is dat de schermen verschillende afmetingen hebben. Het Apple Studio Display heeft een 27-inch scherm, terwijl Porsche Design een 32-inch versie gebruikt.

Apple heeft zijn gevestigde en onmiskenbare ontwerpesthetiek volledig weergegeven, bestaande uit een grote aluminium plaat. Het Studio Display heeft een dunne rand rond de rand aan de voorkant en een afgesloten aluminium behuizing met rijen perforaties aan de onderkant van het scherm.

De normale standaard doet denken aan het ontwerp van de 24-inch iMac en zou het scherm gemakkelijk als zodanig kunnen verwarren. De L-vormige kantelbare standaard kan worden uitgewisseld voor een VESA-montageadapter of een kantel- en in hoogte verstelbare versie.

De standaard van het Porsche Design-display is vermoedelijk gebaseerd op een stuur.

De standaard van het Porsche Design-display is vermoedelijk gebaseerd op een stuur.

Porsche Design kiest voor een meer conventionele benadering met zijn scherm, dat een frameloos ontwerp gebruikt dat de Porsche Design-branding aan de onderkant sluipt.

De monitor van Porsche Design is geen balk, maar loopt taps toe aan de zijkanten en randen voor een dun uiterlijk. Het loopt allemaal taps toe naar een groot plat gedeelte, omdat het over het algemeen een veel dikker scherm is.

Het scherm is gemonteerd op een aluminium standaard met een uniek uitgehold uiterlijk. Porsche Design zegt dat het een “trapeziumvormige aluminium standaard is die is ontworpen in de stijl van Porsche-stuurwielen.”

Als de standaard u niet bevalt, kunt u deze altijd verwijderen en een VESA-montage gebruiken. Gezien de doelgroep van deze monitor is dat onwaarschijnlijk.

Porsche Design AOC Agon Pro vs. Apple Studio Display – Displaytechnologie

Afgezien van de al genoemde grootte, is er een aanzienlijk verschil in de weergavetechnologie die in elke monitor wordt gebruikt.

Het Studio Display van Apple perst een afbeelding met een resolutie van 5.120 bij 2.880 in zijn 27-inch scherm, waardoor het een pixeldichtheid heeft van 218 pixels per inch. Het 32-inch Porsche Design-scherm gebruikt een meer conventionele 4K-resolutie van 3.840 bij 2.160, wat overeenkomt met een lagere dichtheid van slechts 138ppi.

Hoewel de schermresolutie van Porsche Design Apple niet kan verslaan, probeert het dit toch te doen in gebieden waar het Studio Display plat valt. Hoewel het Studio Display bijvoorbeeld geen HDR is, is dat van Porsche dat wel.

Het Apple Studio Display biedt geen HDR en maakt geen gebruik van mini-LED-achtergrondverlichting.

Het Apple Studio Display biedt geen HDR en maakt geen gebruik van mini-LED-achtergrondverlichting.

Gecertificeerd om HDR 1.400 weer te geven, zegt Porsche Design dat de monitor 97% van het P3-kleurenbereik dekt en een piekhelderheid heeft van 1.600 nits. Apple zegt dat het P3-kleurdekking heeft, hoewel het Studio Display slechts 600 nits aankan.

Dit komt vrijwel zeker doordat Apple LED-achtergrondverlichting gebruikt voor de Studio Display, terwijl Porsche kiest voor mini-LED. Door grotere hoeveelheden kleinere mini-LED’s te gebruiken, kan een display een veel helderder en gelijkmatiger verlicht beeld bieden dan een LED-versie.

Het gebruik van mini-LED gaat meestal gepaard met het opnemen van gelokaliseerde dimzones, zoals gebruikt door de Pro Display XDR om gebruikers een zeer hoge contrastverhouding te bieden. Dit is vooral handig voor het bekijken van HDR-inhoud.

Het op LED’s gebaseerde display van Apple heeft geen gelokaliseerde dimzones. Porsche Design heeft niet gezegd hoeveel zones er worden gebruikt voor zijn weergave, maar hun aanwezigheid is beter dan geen zones als het gaat om beelden met een hoog contrast.

Porsche heeft Apple ook aan de verversingssnelheid gelikt, met zijn 144Hz-scherm dat de 60Hz van het Studio Display verslaat. AOC bevatte ook ondersteuning voor AdaptiveSync, een ProMotion-achtige automatische aanpassing van de verversingssnelheid.

In feite heeft de monitor van Porsche Design precies de voordelen die de Studio Display ernstig mist, terwijl het scherm van Apple de resolutie heeft die zijn rivaal zo hard nodig heeft.

Porsche Design AOC Agon Pro vs. Apple Studio Display – Connectiviteit

Apple’s Studio Display biedt redelijk eenvoudige connectiviteitsopties, zij het op een beperkte manier. Aan de achterkant bevinden zich slechts vier poorten, bestaande uit een Thunderbolt 3 om op je Mac aan te sluiten en drie USB Type-C-aansluitingen voor randapparatuur.

De Thunderbolt 3-poort zorgt voor de videoverbinding en fungeert als de backbone voor gegevens voor de 10 Gbps downstream USB-verbindingen. Die Thunderbolt 3 levert ook tot 96 W stroomvoorziening, bruikbaar om een ​​aangesloten MacBook Pro op te laden.

Porsche Display verbergt de aansluitingen in een paar uitgesneden secties aan weerszijden van de standaard, met de poorten verticaal toegankelijk in hun verborgen posities. Hoewel dit de verbindingen mogelijk minder zichtbaar maakt, kan het voor gebruikers lastiger zijn om actief toegang te krijgen.

Aan de ene kant bevinden zich de twee HDMI 2.1-poorten en één DisplayPort-aansluiting, terwijl de andere een USB Type-C en vier USB 3.2 heeft, samen met een hoofdtelefoonaansluiting.

Het Apple Studio Display heeft weinig poorten, maar ze zijn gemakkelijk toegankelijk.  Porsche Design bevat veel verbindingen, maar verbergt ze aan het zicht.

Het Apple Studio Display heeft weinig poorten, maar ze zijn gemakkelijk toegankelijk. Porsche Design bevat veel verbindingen, maar verbergt ze aan het zicht.

Het is moeilijk om hier niet aan de kant van Porsche Design te staan, althans voor video-ingangen. Schakelen tussen drie videobronnen is een groot voordeel voor degenen die met meerdere computerconfiguraties werken zonder een aparte hardwareschakelaar nodig te hebben.

Porsche Design AOC Agon Pro vs. Apple Studio Display – Andere kenmerken

Op het audiofront kiest Apple voor een systeem met zes luidsprekers met force-cancelling woofers, compleet met ondersteuning voor Spatial Audio bij het luisteren naar Dolby Atmos-content. Porsche Design heeft een paar luidsprekers van 8 watt, die DTS Sound-gecertificeerd zijn.

Voor het vastleggen van audio wint Apple hier omdat het een reeks microfoons van studiokwaliteit met drie microfoons bevat met directionele beamforming en ondersteuning voor “Hey Siri”. Microfoons ontbreken op het Porsche-display.

Het is een soortgelijk verhaal voor de webcam, want hoewel Apple een 12 MP Ultra Wide-camera met Center Stage gebruikt, is er geen camera op het andere scherm.

Porsche Design heeft RGB-verlichting aan de achterkant van zijn monitor toegevoegd, zodat hij nabijgelegen muren kan verlichten.

Porsche Design heeft RGB-verlichting aan de achterkant van zijn monitor toegevoegd, zodat hij nabijgelegen muren kan verlichten.

Porsche Design bevat RGB-verlichting, een veelgebruikt onderdeel van gamingmonitoren. Er zijn lichteffecten op de taps toelopende zijranden en de bovenrand, die een achterwand kunnen verlichten.

Er is ook een LED-logoprojectie, hoewel het meer een andere plaats lijkt te zijn om de Porsche Design-branding te plaatsen.

Porsche Design bevat ook een Wireless Quick Switch, een afstandsbediening die videobronnen kan wijzigen en de schermmenu’s kan beheren zonder te hoeven rommelen met ingebouwde knoppen.

Met de Porsche Design Wireless Quick Switch kun je de videobron wisselen zonder gedoe met het indrukken van knoppen.

Met de Porsche Design Wireless Quick Switch kun je de videobron wisselen zonder gedoe met het indrukken van knoppen.

Ten slotte is er een meegeleverde headsethouder bestaande uit haken aan weerszijden van de Porsche-monitor, zodat je een plek hebt om je koptelefoon op te hangen. Gelukkig kunnen ze worden verwijderd voor degenen die de voorkeur geven aan een schoner fysiek uiterlijk voor de monitor.

Porsche Design AOC Agon Pro vs. Apple Studio Display – Prijs

Apple verkoopt zijn Studio Display voor $ 1.599. Als u een glascoating met nanotextuur wilt om verblinding te minimaliseren, kost dat u $ 300 extra.

Apple geeft je de keuze uit drie standaarden, ofwel de kantelbare standaard en VESA-montageadapter die worden aangeboden als onderdeel van de prijs van de monitor, of de kantel- en in hoogte verstelbare standaard kan worden gekocht voor een extra $ 400.

De duurste variant zou het toevoegen van glas met nanotextuur en de kantel- en in hoogte verstelbare standaard zijn, waardoor het op $ 2.299 komt.

De Porsche Design AOC Agon Pro PD32M kost $ 1.799, inclusief de standaard.

Zelfde doel, andere uitvoering

Het Apple Studio Display en het werk van Porsche Design met AOC zijn gericht op het bieden van een eersteklas kijkervaring voor Mac- en pc-gebruikers. Een die een doordacht ontworpen monitor biedt met behoorlijke specificaties voor een geruststellend dure prijs.

Elk scherm volgt dezelfde route, maar divergeert op belangrijke punten.

Voor weergavetechnologie laat je Apple gaan voor een hoge resolutie ten koste van HDR en helderheid, terwijl Porsche Design kiest voor een groter scherm met HDR maar niet overeenkomt met de resolutie van de Studio Display.

Apple leidt aantoonbaar met een mooi en strak ontwerp dat past bij de ontwerpesthetiek, terwijl Porsche een beetje conventioneler gaat met zijn scherm. Dat wil zeggen, afgezien van de op het stuur geïnspireerde monitorstandaard.

Hoewel Apple een webcam- en microfoonmogelijkheid biedt, biedt Porsche in plaats daarvan de mogelijkheid om meerdere videobronnen aan te sluiten en er eenvoudig tussen te schakelen.

Porsche Design bevat functies die de Apple Studio Display mist, en vice versa.

Porsche Design bevat functies die de Apple Studio Display mist, en vice versa.

Het zou leuk zijn om een ​​scherm te hebben dat het beste van twee werelden biedt, maar dat is geen van beide schermen in hun huidige staat. Je zou kunnen stellen dat de Pro Display XDR goed past bij die beschrijving, maar zeker niet als het om prijs gaat.

De beslissing voor de koper zal uiteindelijk Apple-esthetiek en resolutie zijn versus het merk Porsche, fysieke grootte, helderheid en HDR. Wat de hypothetische klant ook koopt, ze zullen volgens de meeste normen een behoorlijk behoorlijke monitor hebben.

Het wordt gewoon geen monitor die alles kan. In deze prijsklasse is dat iets wat je zou verwachten te krijgen.

Waar te kopen

Porsche Design verkoopt de AOC Agon Pro PD32M via zijn online winkel en kan vooraf worden besteld voor $ 1.799, vóór de verwachte beschikbaarheid op 15 juni.

Lezers kunnen $ 50 besparen op de Apple Studio Display bij Apple Authorized Reseller Adorama. Om de promotie te activeren, moet je winkelen via deze kostenbesparende activeringslink en de promotiecode APINSIDER invoeren tijdens het afrekenen. Stapsgewijze activeringsinstructies zijn te vinden op deze helppagina.

Wil je zien hoe het aanbod zich verhoudt? Het vergelijken van prijzen van toonaangevende Apple-wederverkopers is eenvoudig in onze Apple Display Price Guide.

This post Vergeleken: Apple Studio Display versus Porsche Design AOC Agon Pro-monitor
was original published at “https://appleinsider.com/articles/22/04/17/compared-apple-studio-display-versus-porsche-design-aoc-agon-pro-monitor?utm_medium=rss”